De Symfonie nr. 85 is een symfonie in bes groot van Joseph Haydn, voltooid in 1785 of 1786. Het is de vierde uit zijn Parijse symfonieënreeks, die hij schreef in opdracht van graaf d'Ogny. De symfonie is ook gekend onder de naam La Reine (Frans voor De Koningin), die verwijst naar Marie Antoinette (toentertijd de koningin van Frankrijk)

Symfonie nr. 1 in Es majeur, KV 16, is een symfonie van Wolfgang Amadeus Mozart. Hij schreef het stuk in 1764 op 8-jarige leeftijd in Londen. Was op bezoek bij Johann Christian Bach.

Telemann  De Suite in G, La Bourse is een bewerking van de vierde partita uit zijn Kleine Kammer-Musik uit 1716, die gecomponeerd werd in Frankfurt am Main. In 1728 orkestreerde hij de zes partita’s. Een korte verrassende vioolsolo in de vijfde aria geeft een verrassende wending in het achtdelige werk. Fijn, deze variatie want op de duur wordt de combinatie van 2 hobo’s en een fagot als hoofdinstrumenten wel wat monotoon.

Water Music of Wassermusik (HWV 348, 349, 350) is een van de bekendste composities van Georg Friedrich Händel. Het is een suite van een aantal korte stukken voor orkest. Water Music werd voor het eerst uitgevoerd op 17 juli 1717 tijdens een boottocht van koning George I van Groot-Brittannië op de Theems.

Petit symfonie Schubert:Het klassieke blaasoctet bestond uit paren hobo's, klarinetten, fagotten en hoorns. In deze Little Symphony zijn twee fluiten opgenomen om het ensemble een breder bereik en een briljantere top te geven. De eerste drie delen zijn van de Fünf Klavierstücke (1818) en het vierde deel is van de piano vierhandige versie van de ouverture in Italiaanse stijl in C (1817). De muziek is zachtaardig, goedaardig en rijk aan de vertrouwde Schubertiaanse kwaliteiten van gracieuze melodische uitvinding en harmonische elegantie.

Celloconcert in D groot van Tartini Giuseppe Alessandro Ferruccio Tartini (Pirano8 april 1692 - Padua26 februari 1770) was een Italiaanse componistmuziekpedagoog en violist. Hij was de zoon, het vierde kind, van Giovanni Antonio Tartini en zijn echtgenote Caterina Zangrandi. Tartini was een in heel Europa gevierd vioolvirtuoos en de oprichter van de zogenoemde Paduaanse school. Als violist lag hij aan de basis van de moderne strijkstoktechniek en was hij mogelijk de eerste die de combinatietoon ontdekte. Hij behoort met Antonio Vivaldi tot de belangrijkste vertegenwoordigers van het vioolconcert in de Italiaanse barokmuziek.