Soest Nu

Krantenartikel van

Soester courant 31 mei 2017

Baarnse Courant 21 mei 2014

Benefietconcert van het Kamerorkest Soest

Op a.s. zondag 1 juni zal het Kamerorkest Soest een concert geven in Hilton Royal Parc Hotel. Onder leiding van de vaste dirigent Ivo Meinen zullen werken van Johann Gottlieb Nauman, Christoph Willibald Gluck en Joseph Haydn worden uitgevoerd.
Solistische medewerking wordt verleent door de fluitiste Eleonore Pameijer.

Het concert, dat gegeven wordt ten bate van een Oogkliniek in Ghana, begint om 13.30 uur.

De Duitse componist Johann Gottlieb Naumann geldt als voorloper van de Duitse romantiek omdat hij zich van de Italiaanse componeerstijl afwendde en meer emotionaliteit in zijn muziek verwerkte. Hij componeerde opera’s, oratoria, liederen en orkestwerken o.a. de Symphoniette die zal worden uitgevoerd.

Eleonore Pameijer is soliste in het fluitconcert in G van Gluck. Pameijer studeerde “cum laude” af aan het Amsterdams Conservatorium. Zij volgde masterclasses bij o.a. Julius Baker en de legendarische fluitist Marcel Moyse en speciale barokcursussen bij Jos van Immerseel, Bart Kuyken en Ton Koopman.

Van de 104 symfonieën die Joseph Haydn componeerde is Nr. 63 in C wel één van de charmantste. Hij componeerde het werk in 1781 en gaf het de bijnaam “La Roxelane” naar de invloedrijke vrouw van de Osmaanse Sultan Süleyman de Grote.

Het Hilton Poal Parc Hotel bevindt zich aan de van Weerden Poelmanweg 4-6 te Soestduinen. De zaal is open om 13.00 uur. De toegangsprijs is €12,- de vrienden betalen €7,- en de jeugd onder 18 jaar €6,-.